Kim Faber og Janni Pedersen
Salen er fyldt med gæster
Kim og Janni signerer bøger i pausen
Kim og Janni fortæller

Forfatterparret Faber og Pedersen trak fulde huse på Hovedbiblioteket

Det kendte krimiforfatterpar fortalte om deres populære krimiserie med karaktererne Martin Juncker og Signe Kristiansen

Det var en stor succes, da vi i går aftes havde besøg på Hovedbiblioteket af krimiforfatterparret Kim Faber og Janni Pedersen, der foruden at skrive de populære krimier med Martin Juncker og Signe Kristiansen som hovedpersoner, også danner par i det private.

Det skinnede da også igennem, at de to kender hinanden særdeles godt, da de underholdt den fyldte sal med masser af sjove anekdoter fra forfatterlivet.

At skrive har altid været en stor del af Kims liv, idet han inden sin pension har arbejdet i årevis med fortællende journalistik på Politikken. Janni, der stadig arbejder for TV2, og også er uddannet journalist, har erfaring som vært på TV2 News, Go aften Live og er krimi- og rets-reporter for bl.a. Station 2. 

Den kombination gør, at de to arbejder rigtig godt sammen. Inspirationen trækker de fra Jannis erfaringer fra arbejdet samt fra deres liv og oplevelser og fra steder, de har boet. De idéudveksler en masse og bygger historien op og laver en outline. Ud fra den skriver Janni de kapitler, hun synes giver mening for hende, og Kim skriver resten. Han redigerer til sidst Jannis tekster, så hele bogen får ens tone og dialog.

Herudover fortalte de om, hvor vigtigt det er for dem, at læserne kommer til at holde af karaktererne, kan identificere sig med dem og får lyst til at følge dem. De benspænd, karaktererne udsættes for undervejs, skal helst få læseren til at reflektere over, hvorvidt man selv kunne have begået den fejl.

De to forfattere føler sig meget privilegerede, taknemmelige og ydmyge over den flotte modtagelse deres krimier har fået og for alle de oplevelser, det har medført. På tirsdag udkommer deres 6. krimi i serien: ”Løgner”. Alle krimierne kan du naturligvis låne hos os på biblioteket.

Det var en utrolig dejlig aften, arrangementet var udsolgt og mange stod forgæves på venteliste. Tusind tak til alle der bakker godt op om vores arrangementer – det er vi rigtig glade for.