Ole Humlum fortæller
Ole Humlum fortæller

Geolog Ole Humlum gav sin status på klimaet anno 2024

Ole Humlum fortalte blandt andet også om Falsters store klimaændringer og udvikling

Tirsdag den 23. april 2024 gæstede professor og geolog Ole Humlum Hovedbiblioteket med sit foredrag, der handlede om det globale klimas status i 2024 og hvad der igennem tiden har gjort, at klimasituationen er, som den er.

Ud fra diverse målinger og opsummeringer fik deltagerne en udførlig gennemgang af de seneste millioner års udvikling.

Ole Humlum gennemgik de mange forskellige årsager til den nuværende status på klimasituationen.

Afslutningsvis fortalte Ole Humlum om Falsters store klimaændringer og udvikling igennem de seneste tusindvis af år, der har ændret sig på grund af istiderne og senere på grund af storme og strøm. Sandet flytter sig, så kysterne ændrer sig også.

Et af hans budskaber var, at vi på grund af vejrfænomenet El Niño føler, at klimaet er ekstremt lige nu. Men det sker ca. hvert 8. år.  Hans udsagn var også, at at al den sne og regn, vi har meget af nu,  egentlig er samme volumen som altid, det fordeler sig bare anderledes på jordkloden.

Ja der var mange interessante ting at forholde sig til, og der var da også massevis af spændende spørgsmål fra publikum.

Har du lyst til at se Ole Humlums slides, har vi fået lov til at dele dem på vores hjemmeside - de ligger i bunden af siden her i pdf-format.