Billede af Anders i toget

Sci-fi Fredagsanbefalingen: After the Revolution

15.09.21
Henover sommeren har min pendling budt på "After the Revolution" en ny og gratis lydbog af den amerikanske journalist og podcaster Robert Evans.

Det er september – og hos os betyder det Science Fiction. Derfor anbefaler vores biblioteksformidler Anders P lydbogen ”After the Revolution” af Robert Evans som ugens #fredagsanbefalingen.

Henover sommeren har min pendling budt på denne nye og gratis lydbog af den amerikanske journalist og podcaster Robert Evans. After the Revolution er hans første skønliterærer bog – og jeg er ret glad for resultatet!

Bogens handling finder sted 20 år efter en fiktiv anden amerikanske borgerkrig – i en fremtid som virker genkendelig, men blandt andet også indeholder en gruppe mennesker kendt som ”post-humans”, mennesker så forandret af nanoteknologi og genmodifikation at de næsten er guddommelige. Jeg kom til at tænke på fx Thor og hans evner med både hammer og drikkehorn.

Det meste af handlingen foregår i en Talibanlignende udgave af Texas, hvor det dog ikke er muslimsk, men kristen fundamentalisme staten bliver styret efter.

Selve plottet er sjovt og actionpacked, og fungerer fint – men det er i beskrivelsen af et næsten postapokalyptisk USA hvor bogen virkelig brillerer. Man kan virkelig mærke effekten af borgerkrig, religiøs fanatisme og klimaforandringer. Og selvom det er fantasi virker det faktisk troværdigt.

Du kan finde lydbogen gratis på alle de gængse podcast platforme – bare søg efter ”After the Revolution” – men vær opmærksom på at dette er en bog for voksne og at den kun findes på engelsk.

God Weekend!