Dorte anbefaler "Storm på vej"

23.02.24
Steffen Kretz har skrevet en interessant og bemærkelsesværdig bog om det amerikanske samfund.

Med udgangspunkt i en splittet familie, hvor far og søn repræsenterer hvert sit synspunkt, kommer den tidligere USA-korrespondent med en skarp analyse af, hvordan stormen på Kongressen kunne finde sted. Hvordan kan et demokratisk land kan bevæge sig i en udemokratisk retning?

I USA oplever middelklassen, at de bliver fattigere og at deres børn ikke længere har udsigt til et bedre liv end dem selv. De tre rigeste mænd i USA ejer værdier svarende til det, de 150 millioner fattigste ejer, så her kan man tale om økonomisk ulighed i særklasse. De rigeste betaler ikke skat og bidrager dermed ikke til samfundet. I stedet køber og betaler de politikere for at sørge for, at det bliver ved med at være sådan.

Samtidig udsættes en stor del af amerikanerne for en høj grad af misinformation og løgnehistorier, der spredes på de sociale medier og kan være svære at gennemskue. Kombineret med en manglende regulering af våbentilladelser - USA er det eneste land i verden, der oplever et masseskyderi hver eneste dag - så skabes en farlig situation, der kan ende med at blive en trussel mod demokratiet.

Velskrevet og interessant bog, der kan læses af alle med interesse for samfundsudvikling - en stor anbefaling herfra!

God weekend og god læselyst

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Storm på vej

Af Steffen Kretz (2023)
Korrespondent Steffen Kretz tegner et billede af et USA på randen af opløsning. Han analyserer sig bl.a. frem til hvo...
Læs mere