Steen anbefaler "Den falske løjtnant"

09.02.24
Denne gang er Steen tilbage i fredagsanbefalingen med hans yndlingsemne og sin dybe fascination af emnet ”Anden verdenskrig” mere specielt ”Danmark under besættelsen” i krigsårene 1940-1945.

Emnet jeg aldrig hverken bliver træt af, eller færdig med, jeg har læst den særdeles velskrevet og grundigt veldokumenterede bog af Martin Q Magnussen: ”Den falske løjtnant – den sande historie om storstikkeren Sven Hazel”.

Magnussens bog tager læseren med på en vild historisk rejse tilbage i tiden og kaster mere lys på en gammel sag om Sven Hazel (Børge Willy Redsted Pedersen) døde i Barcelona i 2012, som på Verdensplan har solgt 53 millioner bøger.

Og bøgerne er udkommet i 25 lande, specielt i Spanien er han stadig kult. Der har i mange år været tvivl om bøgerne var autentiske. Måske pga. emnet eller Hazels påstand om at han kæmpede på Østfronten under krigen.

Han blev først dødsdømt for sit stikkeri og for sit medlemskab af HIPO-korpset, han stak utrolig mange modstandsfolk, samt tortureret mange fanger i Danmark i krigsårene, denne dom blev dog ændret til livsvarigt fængsel, senere blev han og sammen med mange andre benådet i 1949.

Historien om Sven Hazel (Børge Willy Redsted Pedersen) er superspændende, Magnussen bog er superdetaljeret virkelig og grundig i sin gennemgang af Sven Hazels Liv og med sine 568 sider fascinerende læsning for Anden Verdenskrig fans.

Derfor vil jeg gerne anbefale bogen, og skynde mig at læse hans tidligere bog: ”De forsvundne Nazi-dokumenter” fra 2019.

God weekend!

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Den falske løjtnant : den sande historie om storstikkeren Sven Hazel

Af Martin Q. Magnussen (f. 1983) (2023)
Enestående værk om - og samtidig en afsløring af - bestsellerforfatteren Sven Hazel. Til læsere med interesse for 2. ...
Læs mere