Camilla Louise Johnson
Camilla Louise Johnsen

Foredrag: Sektens greb v/ Camilla Johnson

Viden om sekter var aftenens tema

Hvad kendetegner en sekt, hvordan rekrutteres medlemmer, og hvem vil de gerne have ind i folden? De spørgsmål besvarede Camilla Louise Johnson tirsdag aften ved det totalt udsolgte foredrag i Hovedbibliotekets store sal.

Camilla er selv vokset op i forskellige plejefamilier med tilknytning til kristne sekter. Som 9-årig blev hun "forlovet" med en jævnaldrende dreng, de giftede sig som 18-årige og fik hurtigt børn.  Camilla var radikaliseret og integreret i Faderhusets ledelse, der flyttede hovedsædet til Bandholm. Men hun blev ked af social kontrol og krav om at skulle disciplinere sine børn, og forlod sekten. 

Det blev en svær ny start, men nu arbejder hun aktivt med at informere om sekterisme og støtte mennesker, der er på vej ind i eller ud af et radikaliseret miljø.  Mekanismerne er stort set de samme, uanset om rammen er radikalt religiøs eller et bandemiljø.  Nogle andre bestemmer hvad du skal mene og gøre.

Det var en rigtig spændende aften, hvor Camilla delte ud af sine personlige erfaringer og sin knivskarpe viden på området.

Har du lyst til at vide mere kan du læse mere om Camillas organisation på www.insideout.center, læse hendes første bog, "Svært barn har mange navne" (lån den hos os) og glæde dig til den næste, der udkommer til efteråret og handler om Faderhuset. 

Hvad blev der egentlig af Faderhuset, efter de solgte Bandholm Hotel? Det kan du læse mere om i Jyllands-Posten, der tirsdag aften kom frem med en artikel om, at Faderhuset stadig er aktive og især på de sociale medier.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Svært barn har mange navne

Af Camilla Louise Johnson (2021)
Camilla Louise Johnsons (f. 1975) personlige beretning om sin opvækst, der præges af religiøsitet, bl.a. om hvordan h...
Læs mere