Susanne holder filmen "Once" og bogen "bare sammen"

Susanne anbefaler "Once" og "Bare sammen"

09.06.23
Susanne zoomer ind på både film og bog, som handler om det tilfældige møde

Jeg vil anbefale 2 film og 1 bog, som har det tilfælles, at de handler om mennesker, der mødes tilfældigt, hjælper og beriger hinanden. Fælles er også beskrivelsen af den omsorg, rummelighed og kærlighed, som personerne har for hinanden på tværs af generationer og vidt forskellige personligheder. Det er bestemt ikke klassiske kærlighedsfortællinger og dog er der masser af kærlighed.

Once

Filmen "Once" (2007) foregår i Irland og handler om en ung mand, der lever af at reparere støvsugere i sin fars forretning, men i virkeligheden brænder for at lave og spille musik. Han optræder med sin musik om aftenen, på byens gader, men uden at få den helt store opnærksomhed. En tjekkisk blomsterpige, som forsørger sin mor og datter, og som selv spiller klaver, spotter dog straks talentet og sammen går de på opdagelse i trafikken. Det er en film, der går langsom, og hvor musikken bærer hele handlingen. En fantastisk film, som fortjener at blive set. Filmen fik en Oscar for bedste sang i 2008 med sangen "Falling slowly".

Bare sammen

Den næste film "bare sammen" er baseret på Anna Gavaldas bog af samme navn. Det er en fortælling om fire personer, som ved et tilfælde kommer til at bo sammen i en stor herskabslejlighed i Paris. De har ikke meget tilfælles og har ikke let ved at omgås. Alle har de haft forskellige udfordringer i livet, som de kæmper med. Det er også en kærlighedshistorie, men det er ikke den, der bærer filmen. Omsorgen for hinanden bliver større, som historien skrider frem og er det bærende element. En dejlig gilm, som kun bliver bedre, hvis man elsker Paris.

Bogen, som filmen er baseret på, er næsten endnu bedre, da den går mere i dybden i forhold til de fire hovedpersoner, deres liv og beskrivelsen af, hvad der har bragt dem sammen. En fantastisk bog, som får min varmeste anbefaling. 

Start med bogen

Hvis dette skulle give nogen lyst til at oplave både bog og film, vil jeg anbefale at man starter med bogen.

Reserver bogen forneden og filmen "Bare sammen" på Bibliotek.dk 

God fornøjelse! 

Materialer
GennemseGennemse
  • Dvd

Once

Af John Carney, Tim Fleming (2008)
Guy er en entusiastisk gademusikant, som til guitarakkompagnement generøst serverer egne sange og kompositioner for t...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Bare sammen : roman

Af Anna Gavalda (2004)
En halvsenil gammel dame, en lømmel af en kok, en aristokrat med sociale hæmninger og en anorektisk pige finder samme...
Læs mere