Anders anbefaler "Jonathan strange & Mr. Norell"

13.10.23
Anders anbefaler Susanna Clarkes historisk fantasy roman "Jonathan Strange & Mr. Norrell"

Til min fredagsanbefaling har jeg denne gang valgt en bog, der var en stor succes i min Fantasy læsekreds her på biblioteket i sidste måned, nemlig ”Jonathan Strange & Mr. Norrell” af Susanna Clarke. Bogen er noget så usædvanligt som en historisk fantasy roman der udspiller sig i England under Napoleonskrigene i starten af det 19. århundrede.

Clarkes unikke og fantastiske skrivestil kan bedst beskrives, som en kærlig hyldest til Charles Dickens og Jane Austen, kombineret med den sans for satire og underspillet britisk humor man finder hos Neil Gaiman og Terry Prattchet, samt den bedste brug af fodnoter jeg til dato har set i en roman.

Mr. Norrell og den unge Mr. Strange

Bogens handling følger den sky akademiker Gilbert Norrell, som er Englands første praktiserende magiker i 400 år og hans kejtede forsøg på at genetablere magi i England som en ”respektabel praksis” for ordentlige gentlemen. Dette tager dog en uventet og dramatisk drejning, da han antager den unge og impulsive Jonathan Strange som sin lærling og dermed kaster læseren ud i en historie, der spænder lige fra herregårde i Yorkshire over Spanien og Waterloo til feernes bizarre rige hinsides virkeligheden.

Til alle som nyder fantasy, historiske romaner og/eller den unikke britiske humor man finder i tv-serier som ”Den Sorte Snog” så kan jeg kun give ”Jonathan Strange & Mr. Norrell” mine stærkeste anbefalinger.

Og hvis du skulle være interesseret i bibliotekets fantasy læsekreds, så læs mere på Bibliotek og Borgerservices hjemmeside.

God weekend og god læselyst

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Jonathan Strange & Mr. Norrell : roman

Af Susanna Clarke (2005)
Fantasy. Året er 1806. Langt ude på landet bor den sky Mr. Norrell. Han har magiske kræfter, og da han inviteres til ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Jonathan Strange and Mr Norrell

Af Susanna Clarke (2009)
Summary: OVER 4 MILLION COPIES SOLD WORLDWIDE Shortlisted for the Whitbread First Novel Award and the Guardian ...
Læs mere