De forunderlige bøger om Amaia og Gustau” af J.L. Badal

14.02.22
I denne uge har Kirsten #fredagsanbefalingen klar til dig, i form af ”De forunderlige bøger om Amaia og Gustau” af J.L. Badal

⭐ Jeg vil anbefale en bog der er beskrevet af Politiken som et ”Hjertegribende mesterværk”, og det kan jeg kun være enig i. Forfatteren J.L. Badals De forunderlige bøger om Amaia og Gustau er en spændende, farverig og vidunderlig skør fortælling, som jeg blev helt opslugt af, og på forunderlig vis fyldte den mig med glæde og lyst til at synge og spille musik, selv efter at jeg havde læst den færdig. 

⭐På loftet i huset hvor Amaia og Gustau bor, har bedstefar Grus sit hjem. Her er han omgivet af stakkevis af bøger og hylder der bugner med sære genstande. Bedstefar Grus er den rette til at hjælpe børnene, da de mister noget i skoven, som kun kan findes igen ved hjælp af en gammel nøgle til en udtørret brønd. På bunden af brønden lander børnene på daggrysgræs og det er her de usædvanlige, storslåede og absolut ikke ufarlige eventyr begynder. 

⭐I denne verden møder de f.eks. Yogurtdrengen og Vaniljepigen, monsteret Pamarindo og Kafkainsektet, som skriver det, det tænker, bjørneungen Petibertus og rørhatten der får folk til at grine, Kæmpeskildpadden Chelonia, der låner sit hjerte ud… og ikke mindst den mægtige og onde hertug Amorpha, som er godt i gang med at forvandle alting til ingenting. Og der er mange mange flere. 

⭐ En fantastisk bog til selv- eller højtlæsning for de 7-99 årige. Citat fra bogens bagside:

"Dette er ikke kun en bog.
Det er en hel verden.
Som vil ændre din for evigt."
 

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

De forunderlige bøger om Amaia og Gustau

Af J. L. Badal (2017)
Bedstefar Drus bor på loftet hos Amais og Gustau. Omgivet af stakkevis af bøger og genstande. Da de mister noget i sk...
Læs mere