Vibekes fredagsanbefaling

23.02.24
Vibeke sidder klar med #fredagsanbefalingen i denne uge og sætter fokus på Nicole Boyle Rødtnes’ ”Når sandheden svigter”

 

De 3 efterskoleelever, Helena, Janus og Raul, skal lave et medieprojekt, hvor temaet er medier og manipulation. De vælger at skrive om konspirationsteorier og fremsætter selv en falsk teori om, at en sædbank har lavet forgiftede kondomer for at ødelægge mænds sædkvalitet.

 For at sprede den falske teori laver de en hjemmeside med interviews og fake forskningsresultater og folk tror i den grad på den falske teori. Den spreder sig som ringe i vandet og det stikker helt af. De prøver at afsløre løgnen, men det er forgæves, nettet har sin egen sandhed og historien lever videre.

 Undervejs i bogen er der sorte sider med kendte konspirationsteorier som f.eks. Månelandingen fandt aldrig sted og Corona-løgnen. Det er en meget stærk, relevant og også skræmmende bog om medier, magt og manipulation og den kan læses af alle fra ca. 14 år.

Find bogen lige her 

God weekend og god læselyst

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Når sandheden svigter

Af Nicole Boyle Rødtnes, Salina Schjødt Larsen (2023)
Hvad sker der, når tre efterskoleelever laver skoleopgave om fake news og deres falske nyhed går viralt? Helena, Janu...
Læs mere