Forside af bogen "Kvinde kend din historie" af Gry Jexen

Dorte anbefaler "Kvinde kend din historie"

27.06.22
Fredagsanbefalingen denne gang er i Dortes hænder og sætter fokus på den prisvindende "Kvinde kend din historie af Gry Jexen

Som bibliotekar låner man naturligvis mange af sine bøger på det lokale bibliotek, men en gang imellem støder man på en udgivelse, som man bare må eje - sådan en bog er "kvinde kend din historie" af Gry Jexen.

I bogen portrætteres 50 danske kvinder, der i løbet af de sidste 500 år har påvirket historiens gang og har markeret sig inden hvert sit felt. Bogen er delt op i kapitler in uddannelse, arbejde, magt og politik, økonomi og iværksætteri, sport, kunst og litteratur m.fl. 

Man kan springe mellem portrætter efter interesse eller læse bogen fra start til slut. 

De fleste er ukendte kvinder

De fleste af kvinderne er ukendte i den almene historie, der som bekendt tidligere altid var skrevet af, om og for mænd. Læs fx om Danmarks første kvindelige akademiker og læge Nielsine Nielsen, cykelrytter Susanne Lindberg, Luftakrobat, og stuntkvinde Emilie Sannom, seismolog Inge Lehmann, forfatter Karin Michaëlis og mange flere. 

Alle har de det tilfælles, at de har måtte kæmpe for anerkendelse og accept, og alle har de opnået bemærkelsesværdige resultater. 

Bogen er velformidlet og er et fornemt eksempel på hvor vigtigt det er, at vores historie nedskrives og bevares. I dag har vi måske næsten glemt det, men for få år siden så verden helt anderledes ud: Kvinder havde ingen økonomiske og demokratiske rettigheder, kunne ikke få adgang til offentlige gymnasier og universiteter, og havde ikke mulighed for at dyrke sport og forfølge egne drømme og ambitioner. 

"Kvinde kend din historie" har netop vundet Læsernes bogpris 2022!

Du kan reservere "Kvinde kend din historie" forneden.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Kvinde kend din historie : spejl dig i fortiden

Af Gry Jexen (2022)
Danmarkshistorien skitseres med 50 kvindeportrætter. Til alle, der interesserer sig for kvinders underrepræsentation ...
Læs mere