#Fredagsanbefaling af Anette

Denne uges #fredagsanbefaling kommer fra Anette, der anbefaler en brandvarm dystopisk serie for de unge.

Din næste læsebesættelse starter her!
Det er nemlig en kæmpe fornøjelse at læse de to første udgivet bind i trilogien ”Rød og Blå” af Nicole Boyle Rødtness. ’Den sorte enkes by’ og ”Den hvide enkes død”, som er dele af en topunderholdende dystopisk YA-serie.

Efter at have læst første del at serien i foråret 2020, har det nærmest været en uudholdelig og nervepirrende ventetid, inden jeg var så heldig, at få anden del af trilogien i julegave!
Du behøver heldigvis ikke at vente mere, for det fede er, at DU har mulighed for at låne begge bind i serien på biblioteket som bog, eller på eReolenGo som lydbog eller ebog.

Serien handler om køn, kontrol og kærlighed. Et omvendt Tjenerindens fortælling- univers, hvor mænd er underlagt kvinder og strenge regler dikterer liv og død.

Vi følger i serien de tre hovedpersoner Clara, Silas og Emma, som alle er i 18-års alderen. De lever hver især en meget forskellig tilværelse, hvor de mærker byen Viduanas strenge regler på egen krop. Efterhånden som vi lærer de tre og byens borgere bedre at kende, stiger den dramatiske handling. Nicole Boyle Rødtnes er en sand plotmager og har et fantastisk velformuleret sprog, der får siderne til at flyve afsted.

Nicole Boyle Rødtnes er en fremragende børne- og ungdomsforfatter, som har skrevet over 100 bøger.

Læs serien, hvis du er begejstret for serier som ’Tjenerindens fortælling’, ’Hunger Games’ og ’Divergent’, for så bliver ’Rød og blå’ helt klart din nye favoritserie.

  • Bog

Den sorte enkes by

I byen Viduana lever kvinder og mænd skarpt adskilt og byen styres af 10 regler, der hver især medfører strenge straffe, hvis de brydes eller bøjes. Emma, Silas og Clara vokser op, formet af byens love, men hver især kæmper de med reglernes snærende bånd og især Emma er parat til at sætte livet på spil for at undslippe det ubarmhjertige styre
Bog
  • Bog

Den hvide enkes død

Borgerne i Viduana er rystede over enkernes hårde straffe, og utilfredsheden ulmer i krogene. Clara er blevet gravid, og det får hende til at ønske sig væk fra byen. For dem, der kan lide dystopisk young adult. Fra 14 år
Bog