Pia holder bogen "Hop i havet" efter en frisk tur i vandet ved Guldborgsund

Pia anbefaler "Hop i havet"

01.09.23
Pia anbefaler bogen ”Hop i havet”, af Susanna Søberg

ENDELIG er den her – den nye badebro hvorfra man kan tage en dukkert i Guldborgsund. Den har været højt på vinterbadernes ønskeliste og bliver allerede nu flittigt brugt.

Fredagsanbefaling denne uge kommer fra Pia – som selv er bidt af det kolde gys- og lykkelig over den nye mulighed for et dyp i vores allesammens Guldborgsund.

  • Pia anbefaler bogen ”Hop i havet”, af Susanna Søberg i hvilken du kan læse alt om vinterbadning – lige fra ”Vinterbadning gennem tiderne” til ”Vinterbadningens hvor, hvem og hvornår.
  • Bogen er et sjovt mix af udsagn fra vinterbadere, små interviews, rundspørger blandt såvel vinterbadere som ikke-vinterbadere, fif og tricks og ikke mindst fakta om hvilke effekter vinterbadningen har for din krop.
  • Du bliver guidet til hvordan du kommer igennem dit allerførste dyp – så du ved hvilke forholdsregler du skal tage – du lærer om hvad der sker i kroppen når kuldechokket indtræffer og hvordan du arbejder med kuldetilvænning.
  • Du kan fornøje dig med at dykke ned i vinterbadernes vokabularium, hvor ord som ”ilddåb”, tørbader og ”tepose” bliver foldet ud.

Kort sagt – her har du bogen, som enten kan give dig det sidste skub ud i det våde kolde blå – hvis du går med en spirende vinterbader i maven – eller måske give dig en lille indsigt i, hvad vinterbadere mener – når de siger, at det ikke handler om kulde, men om varme – og om at nyde champagne under huden.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Hop i havet : vinterbadning gør dig sund og glad

Af Susanna Søberg (2019)
Guide til vinterbadere. En rejse ind i vinterbadernes univers, der belyser, hvad vinterbadning kan gøre for helbred o...
Læs mere