Steen holder vinylen "Rumours af "Fleetwood Mac" oppe foran sig

Steen anbefaler "rumours" af Fleetwood Mac

16.06.23
Steen anbefaler albummet "Rumours" med Fleetwood Macs nr. 1 hit single "Dreams"

Siden "Rumours" udkom i 1977 har det solgt mere end 25 millioner eksemplarer på verdensplan og sælger stadig. Det er også et fremragende rock & popalbum. 

Turbulente indspilninger

Det er egentlig utroligt, da bandemedlemmrne, ægteparret McVie lige var blevet skilt, og Lindsay Buckingham og Stevie Nicks lige havde brudt med 6 års samliv. Derudover var det i de glade "cocaine" dage i slut 70'erne, som var en fast bestanddel under indspilningen, samtidig var der også utroligt mange gnidninger i studiet, hvor de tit indspillede numrene hver for sig og skiftevis mødte op og indspillede hver deres del.

"Second hand news" og "Dreams"

Eksempelvis sangen "Second hand news" skrevet af Lindsay Bucking ham, som handler om at finde en ny kvinde efter Stevie Nicks, eller "Dreams" skrevet af Stevie Nicks, på ultrakort kort tid, en dag Nicks ikke var i studie for at indspille. 

Nummeret "Dreams" handler om Lindsays brud med Buckingham, og hun forlangte de andre medlemmer hørte det, efter en hurtig indspilning på kasettebånd blev nummeret Fleetwood Macs eneste nr. 1 hit single på Billboard Hot 100. 

Don't stop

Nummeret "Don't stop" (3. single) er også en smule pudsigt, og handler om McVies eget brud med med John McVie og deres forhold igennem 8 år. Buckingham synger første vers, Christine McVie synger andet vers , og så sammen synger de tredje vers.

Numrene viser med alt muligt tydelighed ders uenigher og uvenskab under indspilningen af albummet. Jeg synes. at det er spøjst at lytte til det og kende til alle besværligheder og stadig synes det er et monument inden for pop/rock albums. 

Lyt til Rumours

Jeg vil varmt anbefale det til alle, der kan lide et gedigent pop/rock album. Det er en skøn blanding af up-tempo pop og ballader. Du kan reservere albummet både på CD og Vinyl forneden.

Materialer
GennemseGennemse
  • Cd (musik)

Rumours

Af Fleetwood Mac (2013)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Grammofonplade

Rumours

Af Fleetwood Mac (2019)
Læs mere