Susanne anbefaler bøger til ferielæsning

11.08.23
Susanne anbefaler Karl Ove Knausgårds "Fuglene under himmelen", og Arnaldur Indridasons serie "Pigen ved broen" og "Mørket ved besked"

Da jeg skulle finde ferielæsning , faldt jeg over Karl Ove Knausgård's "Fuglene under himlen", som er en tynd lille sag på 79 sider.

En kvinde er flyttet tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på besøg, og der udspiller sig en fortælling om generationer, der søger efter hinanden, men som ikke rigtig kommunikerer.

Det er en fin lille bog, som viser at Knausgård også kan skrive minimalistisk.

Konrad-serien

Jeg holder meget af nordisk, og især islandsk litteratur og måtte derfor pakke Arnaldur Indridasons "Konrad- serien" - "Mørket ved besked" og "pigen ved broen", ned i kufferten.

Hvis man har læst hans krimiserie om efterforskeren "Erlendur Sveinsson", og ligesom jeg, kan lide det lidt tunge og mørke univers. hvor naturen spiller en stor rolle - så kan jeg varmt anbefale den nye serie om den pensionerede politimand Konrad. I "Mørket ved besked" bliver Kronrad involveret i opklaringen af en 30 år gammel sag, da der dukker et lig op af en gletscher.

I 2. del af serien "Pigen ved broen", bliver konrad kontaktet af nogen, som beder ham om at finde deres barnebarn. Sagen hænger sammen med en gammel sag om en pige, der findes druknet i en sø. Selvom sagen i sin tid blev betragtet som et uheld, aner Konrad at der kan have ligget en forbrydelse bag.

Alt imens at Konrad forsøger at opklare både gamle og nye sager, graver han i sin egen traumatiske barndom, for at forsøge at finde ud af, hvem der dræbte hans far. 

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Fuglene under himlen

Af Karl Ove Knausgård (2019)
En kvinde tager tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Pigen ved broen : krimi

Af Arnaldur Indriðason (2023)
Islandsk krimi, der udover en spændende krimigåde, også rummer tematikker som sorg og personlig identitetsskabelse. E...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Mørket ved besked : krimi

Af Arnaldur Indriðason (2022)
Da en gruppe tyske turister finder liget af en mand, der forsvandt 30 år tidligere, bliver den pensionerede politiman...
Læs mere