Tine holder bogen "Glem mig" af Alex Schulman

Tine anbefaler "Glem mig"

30.06.23
Tine retter fokus mod en rørende roman af Alex Schulman

Jeg vil gerne anbefale den autofiktive roman "Glem mig" af den svenske forfatter og journalist Alex Schulman. Han har skrevet en rigtig god erindringsroman om sin barndom og forholdet til sin stærkt alkoholiserede mor.

Bogen starter, da Alex og hans bror er på vej til familiens ødegård for at overtale deres mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik. Moren har lukket sig inde og planlagt at drikke sig ihjel. 

Igennem næsten hele Alex' barndom har hans mor drukket tæt - og det bliver værre og værre som årende går. Hun mister sit job, familien går i opløsning og de tre sønner har det meget svært i det meste af deres opvækst. Men samtidig husker Alex tilbage på de fem første år af sit liv, hvor han havde en meget tæt og kærlig relation til sin mor, inden det voldsomme misbrug startede. 

Man hører om Alex' tilbageblik til barndommen og alle de triste historier og oplevelser i en traumatiseret familie. Hvad var det, der gik galt og hvordan kan sønnerne få hende til at opgive alkoholen efter så mange år. Er det overhovedet muligt.?

Alex og sin mor har altid haft et særligt bånd, men i mere end tre årtier har det også været en meget kompliceret relation på grund af hendes misbrug. 

Det er en rørende historie om svære familieforhold, medafhængighed og et stort ønske om forsoning.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Glem mig

Af Alex Schulman (2021)
Selvbiografisk roman om en mors alkoholisme og sønnernes medafhængighed. Smertefulde glimt fra barndommen kombineres ...
Læs mere