Vi ses, Pellerøv

22.10.22
Tine har #fredagsanbefalingen klar denne fredag før efterårsferien med en børnebog, skrevet af Anne Sofie Hammer.

 Det er bogen “Vi ses, Pellerøv”, som handler om drengen Pelle, der har en morbror Mads, som han er rigtig glad for!

Morbror Mads henter ofte Pelle efter skole og fortæller ham en masse interessante og spændende ting om dyr. Og Pelle elsker dyr og historier om dyr - især de dyr, som morbror Mads fortæller om.

 En dag efter skoletid, står morbror Mads udenfor skolen og venter på Pelle. Han siger bare “Vi ses, Pellerøv” - og så forsvinder han…

Ingen fortæller Pelle noget om, hvor morbror Mads er og hvorfor han ikke komme tilbage. Men både Pelles mor og far og hans mormor og morfar er kede af det og skjuler noget, kan Pelle fornemme.

 En dag finder Pelle et postkort i postkassen. Det er til ham fra morbror Mads og er sendt fra Norge. Pelle tænker på alle dyrene, som morbror Mads har lært ham om og hvilke dyr han mon møder, hvor han er nu.

Pelle kan ikke forstå, hvorfor ingen siger noget om morbror Mads. Eller hvorfor de ofte hvisker om noget med gæld og penge - eller hvorfor mormor og morfar pludselig skal flytte fra deres store hus, hen til en lille lejlighed.

 Og så var der den fremmede mand, som de så ved mosen en dag og hvor morbror Mads sagde, at Pelle skulle løbe i forvejen. Hvorfor står han pludselig udenfor Pelles skole? Pelle ville ønske, hans morbror Mads snart kom tilbage - han kan næsten ikke længere huske, hvordan han ser ud.

En meget fin og rørende bog om hemmeligheder, sorg og savn. Og om at være for lille til at få noget at vide.

Den indeholder meget fine illustrationer og er skrevet til de 9-12 årige.

Læs eller lyt - du kan finde den her https://guldbib.dk/search/ting/vi%20ses%20peller%C3%B8v?

God weekend og god læselyst

Materialer
Anne Sofie Hammer (f. 1972-02-05): Vi ses, Pellerøv
GennemseGennemse
  • Bog

Vi ses, Pellerøv

Af Anne Sofie Hammer (f. 1972-02-05) (2017)
Pelle er glad for morbror Mads, men en dag rejser Mads. Familien er påvirket af situationen, men ingen fortæller Pell...
Læs mere