Susanne anbefaler Tool

Susanne anbefaler "Tool"

13.05.22
I denne fredagsanbefaling præsenteret af Susanne skal det handle om avanceret rockmusik i form af bandet Tool

Jeg var til koncert  forrige lørdags - med Tool. Det var en fantastisk oplevelse. Derfor er dette en opfordring til at dykke ned i Tools udgivelser. 

Tool er et amerikansk progressivt metalband fra 90'erne, som består af forsanger Maynard James Keenan, Adam Jones på guitar, Danny Carey på trommer og Justin Chancellor på bas. 

De har udgivet 5 studiealbums: Undertow (1993), Ænima (1996), Lateralus (2001), 10.000 days (2006) og 13 år efter - Fear Inoculum (2019).

Eksperimenterende musik

De bestræber sig på at forene eksperiementerende musik, billedkunst, samt budskaber om personlig udvikling. Af den grund og fordi de laver lange og komplekse udgivelser, så er bandet beskrevet som en stiloverskridende gruppe, der ligger i krydsfeltet mellem progressive- og art rock. 

Tool er kendt for sine eksperiementerende synspunkter i forhold til taktakter og rytmiske forandringer, og det er nok sværere at finde en tool-sang, som ikke bygger på en ulig taktart fra en anden dimension end en, der gør. 

Rosette Stoned fra 10.000 days er sandsynligvis den mest kompliceret sang med hensyn til ændringer i taktarter. Sangen skifter mellem 3/8, 5/4, 8/8, 6/8, 9/8, 10/4, 11/4, 12/8 og 15/8! Jeg er vild med skæve taktarter, og her er Tool bare de største.

En anden ting som jeg vil nævne er trommeslager Danny Carey. Han er efter min mening en af verdens bedste trommeslagere, og det var en fest atse ham live - Simpelthen ekvilibrist. 

Min personlige favorit er 10.000 days - men alle deres albums er gode.

Klik her for at se flere resultater på Bibliotek.dk

Materialer