Peter Viggo Jakobsen
Lektor Peter Viggo Jakobsen
Solvej Balle
Solvej Balle
Jesper Bugge Kold
Jesper Bugge Kold

Biblioteket er klar med programmet for foråret 2023

Guldborgsund-bibliotekerne har masser af spændende arrangementer klar i foråret 2023

Hent en gratis flyer på et af biblitoekerne som en appetitvækker på nogle af de mange ting, du kan opleve.

Mød den prisvindende forfatter Solvej Balle, der har vundet Nordisk Råds Litteraturpris, når hun besøger biblioteket i Stubbekøbing den 30. marts, eller bliv klogere på at lave din have lidt mere vild, så du kan være med til at hjælpe biodiversiteten på vej. Det sker den 13. marts, når Martin Steenstrup fra Teknik & Miljøafdelingen i Guldborgsund Kommune lægger vejen forbi biblioteket. Du kan også bygge din egen redekasse til havens småfugle, når Susanne fra biblioteket lærer dig, hvordan du gør. Workshoppen afholdes den 30. marts.

Læs mere om Solvej Balle
Læs mere om Din vilde have
Læs mere om Workshop: Byg redekasser

Har du teenagere, og kunne du tænke dig at blive lidt klogere på dem, så kig forbi, når Anette Zacho Laursen, der er kognitiv coach og terapeut, kommer den 16. marts på Hovedbiblioteket. Anette er selv mor til tre teenagere og bor i Nykøbing F. 

Læs mere om Bliv klog på din teenager

Børnene kan nyde et teaterstykke på biblioteket i Stubbekøbing den 15. april, når ArtHotel opfører ”Rundt og rundt”.

Læs mere om børneteaterstykket "Rundt og rundt".

På biblioteket i Væggerløse kan du møde forfatteren Jesper Bugge Kold, der fortæller hele historien om skibet Jutlandia på baggrund af sin bog ”Pigen fra det store hvide skib”. Han besøger biblioteket den 2. maj.

Læs mere om foredraget om Jutlandia

Der er også hele to foredrag om Iran på programmet. Det ene handler om frihedskampen i Iran, hvor historiker Emil Vatani og Moshgan Colchin, aktiv i Komiteen Kvinde-Liv-Frihed, besøger Hovedbiblioteket den 17. april. Det andet handler om Nanna, der har cyklet alene rundt i Iran i 4 uger for at teste nogle af de fordomme, vi får om Iran i medierne. Det kom der masser af fantastiske oplevelser ud af, og hun krydrer sin fortælling med flotte fotos fra landet. Det kan du opleve den 11. maj.

Læs mere om Frihedskampen i Iran
Læs mere om Iran set fra en damecykel

Den pensionerede, lokale hjerne- og adfærdsforsker Knud Heller besøger Hovedbiblioteket den 9. maj, hvor han fortæller om sit spændende forskerliv på en øde ø i det Sydkinesiske Øhav og om, hvad knoglekirtlen har af betydning.

Læs mere om En forskers spændende liv

Du kan også blive klogere på, hvad algoritmer er og hvad der sker, når man begynder at buge teknologier til at træffe beslutninger, når Henrik Chulu besøger Hovedbiblioteket den 15. maj.

Læs mere om Algoritmer og kunstig intelligens

Herudover byder bibliotekerne på et væld af øvrige arrangementer, som du kan læse meget mere om på guldbib.dk, hvor du også kan bestille billetter. Du er også meget velkommen til at kigge forbi og snuppe et eksemplar af den nye arrangementsflyer med hjem. Flyeren rummer et lille udpluk af bibliotekets mange spændende arrangementer for den kommende forårssæson.
 

Se oversigten over alle arrangementer

Vi glæder os til at se en masse gæster til vores arrangementer i den kommende sæson. Har du ris eller ros, så send os gerne en mail på nyfac@guldborgsund.dk