To mænd
Anders H. og Anders P. glæder sig over FabLabs certificering. Snart bliver logoet på døren da også afløst af logoet i farver, som et FabLab med certificering må benytte i stedet for det sorte, som indtil nu har prydet døren ind til lab'et.

FabLab opnår international certificering

27.11.20
FabLab indgår fremover i et internationalt samarbejde som en del af FabLab Nordic

FabLab Guldborgsund er blevet godkendt som certificeret FabLab. Det vil med andre ord sige, at FabLab’et lever op til det såkaldte internationale charter, som er et sæt regler og et mindset for FabLabs i hele verden og lab’et indgår derfor fremover i et internationalt samarbejde som en del af FabLab Nordic.

”Det er jo en super fed nyhed, at vi er blevet certificeret og at vi fremover derfor indgår i brede fællesskaber på internationalt plan”, siger Anders Peetz-Schou Nielsen, som er en del af FabLab-teamet.

Videndeling på tværs af landegrænser

Med den nye certificering følger et internationalt samarbejde, som FabLab ser som en kærkommen mulighed for at vidensdele, drage brug af hinandens erfaringer og inspirere hinanden på tværs af landegrænser.

Selvom FabLab Guldborgsund først lige har fået certificeringen, har de allerede budt ind i det internationale samarbejde; FabLab har fx allerede deltaget i en online Q & A, hvor de har hjulpet designstuderende i Finland, og de ser frem til at nyde godt af fællesskabet.

Forhåbentlig vil der også blive mulighed for at sparre og mødes fysisk med partnere i en nær fremtid, når Coronaen en dag kommer under kontrol. Indtil da holder FabLab sig til at mødes med partnere online.

Om FabLab Guldborgsund

FabLab Guldborgsund blev etableret på 1. sal på Guldborgsund-bibliotekernes hovedbibliotek i april 2017 med en vision om at tilbyde borgerne den nyeste teknologi og læren om denne i tråd med folkebibliotekernes formål om at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet.

Læring og workshops for alle aldre

I de knapt 3 ½ år FabLab Guldborgsund har eksisteret, har FabLab-teamet udbudt alt fra undervisning i software og teknologien til lærerige og sjove workshops for alle aldre – fx har børn og unge kunnet lære at lave deres egen fidgetspinner, mens de ældre har lært at designe egne knapper til deres sy- og strikkeprojekter. Senest har FabLab også afholdt ”Sy dit eget mundbind” workshop og der er flere på vej i 2021.

Derudover har en god håndfuld brugere – de såkaldte nøglebrugere – adgang til lab’et uden for betjent åbningstid og nyeste skud på stammen er Book en fablabster, hvor brugere kan booke en-til-en-undervisning, når det passer dem.

Se oversigten over arrangementer i FabLab

Læs mere om Book en fablabster

Tags