Superbruger i FabLab får overrakt sin nøglebrik
Superbruger i FabLab får overrakt sin nøglebrik
FabLab Guldborgsunds logo
FabLab Guldborgsunds logo

FabLab's første superbrugere

11.01.19
Jim og syv andre brugere kan nu kalde sig superbrugere

Lige inden årsskiftet fik FabLab Guldborgsund sine første superbrugere. En milepæl for vores digitale værksted, der siden opstarten i april 2017 også har haft det som en af målsætningerne.

En af de første superbrugere er Jim, der inden jul fik udleveret en nøglebrik til FabLab, så han kan bruge værkstedet uden for FabLabs betjente åbningstid.

Jim sætter stor pris på tilliden og glæder sig blandt andet over, at han nu kan hente og sætte 3D print over uden for laboratoriets normale åbningstid.

Masser af muligheder

I FabLab Guldborgsund kan alle og enhver prøve kræfter med spændende, ny teknologi til at kreere alt fra brugskunst til manglende brikker til ludospillet, rekonstruere plasticdimser til bruseren, hvis holderen er knækket, få lavet en 3D figur af sig selv eller børnebørnene eller noget helt, helt andet.

Lab’et, som er et åbent værksted, indeholder maskiner som 3D printere, en lasermaskine og en CNC fræser, men også sy- og broderimaskiner og en storformatsprinter – for bare at nævne nogle af de mest brugte maskiner.

Der er desuden løbende arrangementer og undervisning i FabLab’et for både børn, unge og voksne.

De otte første superbrugere

Superbruger-certificeringen har længe været undervejs og de første brugere blev altså godkendt i december 2018.  

”Der er indtil videre otte brugere, der har fået adgang til laboratoriet uden for Fablabs betjente åbningstid. Fælles for brugerne er, at de har deltaget i undervisning, været hjælpsomme over for andre brugere og udvist stor omsorg over for maskinerne, så vi er trygge ved at give dem adgang, ” siger fagkoordinator i FabLab Guldborgsund Stine Kjær Schmidt.

Alle brugerne er i øvrigt brugere, der i forvejen benytter FabLab ofte.   

Foruden afgang til laboratoriet uden for den betjente åbningstid, må superbrugerne have gæster med i laboratoriet. De er blot ansvarlige for, at gæsterne overholder laboratoriets reglement.

Det er kun superbrugeren, der må bruge maskinerne.

Hvordan bliver man superbruger?

For at blive godkendt som superbruger, skal man have modtaget vejledning fra personalet i brug og vedligeholdelse af laboratoriets maskiner. Desuden skal man skal have udvist interesse, omsorg og ansvarlighed for brug af maskinerne.

Derudover skal man være fyldt 18 år.

”Vi forbereder mere undervisning i foråret i FabLab, så flere kan komme i betragtning til nøgler, men det er os medarbejderne, der i sidste ende bestemmer, hvem der kan få afgang til lab’et, fortæller Stine, der glæder sig over at se, at superbrugerne allerede benytter faciliteterne og deres nye privilegium flittigt.

Du kan læse mere om FabLab Guldborgsund her eller på laboratoriets egen hjemmeside.