Book en fablabster og få hjælp til dine projekter i FabLab
Giv den gas med alle vores robotter i FabLab til arrangementet RobotAmok
To kvinder med mundbind foran symaskiner
Bliv nøglebruger i FabLab og få adgang til lab'et i bibliotekets ubetjente åbningstid

Nyt fra FabLab

16.09.20
FabLab byder på masser af aktiviteter, book en fablabster og brugeradgang i bibliotekets ubetjente åbningstid

Corona-situationen har været en udfordring for mange og ofte skal vi tænke anderledes for at få tingene til at glide.

Det gælder også her på Guldborgsund-bibliotekerne, hvor det fortsat endnu ikke er muligt at genåbne fabrikationsværkstedet FabLab Guldborgsund som normalt med åbent værksted på faste ugedage.

Flere aktiviteter i stedet for almindelige åbningsdage

Som et plaster på såret for de almindelige åbningsdage har Fablab-teamet lagt deres hoveder i blød og sammensat en bred vifte af super spændende tilbud og aktiviteter for børn, unge og voksne til afholdelse i FabLab i løbet af efteråret.

RobotAmok og Sy dit eget mundbind

Her kan du fx lære at 3D-printe, sy dine egne mundbind, gå robotAmok, designe dine egne klistermærker og plakater og lave dit eget julepynt.

Der vil der være billetter på alle arrangementerne, som du booker her på hjemmesiden, hvor de forskellige arrangementer også vil blive annonceret løbende. Allerede nu kan du fx booke billet til workshoppen ”RobotAmok!” og ”Sy dit eget mundbind”.

Se oversigten over arrangementer i FabLab

Book en fablabster

Som noget helt nyt og med afsæt i rådgivningen af kommunens hygiejnesygeplejerske, indfører FabLab nu en ny service: Book en fabLabster. Her kan du bestille en tid i Fablab sammen med en fra FabLab-teamet som så kan hjælpe dig med at gøre lige netop dit drømmeprojekt til virkelighed.

”Når nu vi endnu ikke kan holde åbent i FabLab, som vi plejer, vil vi rigtig gerne tilbyde vores brugere en anden og måske endnu bedre løsning. Det får de med Book en fablabster, da de på den måde kan få en-til-en undervisning og alligevel komme i mål med deres projekter”, fortæller Anders Michael Helms, der er en del af FabLab-teamet.

Hjælp at hente

Går du derhjemme med et projekt eller en drøm, som du har brug for FabLabs maskiner til for at realisere, så er der altså nu igen masser af hjælp at hente, hvad enten det drejer sig om 3D-print, laserskæring, broderi eller noget helt fjerde.

Det eneste du skal gøre, er at benytte formularen. Her skal du beskrive, hvad du har brug for hjælp til og hvilke maskiner du regner med at få brug for. Så finder personalet et tidspunkt, hvor en af dem kan hjælpe dig med at gøre dit projekt til virkelighed. 

Gå til formularen Book en fablabster

Få adgang til FabLab

Er du den lidt mere garvede Fablab-type, kan du også blive nøglebruger i FabLab og selv få adgang til lab’et i hele bibliotekets selvbetjente åbningstid.

Deltag i undervisningsforløb

For at blive nøglebruger skal du deltage og gennemføre et undervisningsforløb, som består af en teoretisk del og en praktisk del.

Nøgleprøverne bliver afholdt i Fablab på Hovedbiblioteket den sidste torsdag foreløbig fra september til og med november. Der er åbent for tilmelding til alle tre identiske nøglebrugerforløb.

Se oversigten over nøglebrugerforløb

Tags